Ondernemersacademie Groningen geeft impuls aan ondernemerschap in het MBO

Op dinsdag 26 juni wordt in Het Kasteel in Groningen de jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan de meest belovende student-ondernemer. VNO-NCW MKB Noord is hoofdsponsor van de Ondernemersaward vanuit haar visie: ‘Vooruitgang vraagt om ondernemerschap’.

De Ondernemersacademie Groningen (OAG) is een samenwerkingsverband tussen drie regionale opleidingscentra (ROC’s) in het Noorden: het Noorderpoort, het Alfa-college en het ROC Menso Alting. Samen willen zij het ondernemerschap binnen het MBO onderwijs stimuleren. Studenten in het laatste leerjaar van niveau 3-4 die graag ondernemer willen worden kunnen zich aanmelden voor de ondernemersacademie. Tijdens een negen maanden durend traject worden de studenten klaargestoomd en ondersteund bij de opzet van hun eigen bedrijf.

Coaching en workshops
De deelnemers volgen verschillende workshops. Tijdens de workshops - die door verschillende ondernemers worden gegeven - komen alle ins en outs aan bod die komen kijken bij het opstarten van je eigen bedrijf. Zo wordt er bijvoorbeeld ingegaan op het opstellen van een businessplan en hebben de deelnemers een persoonlijke coach die zelf ondernemer is.

Ondernemersaward met startkapitaal
Voor de meest belovende student-ondernemer stelt VNO-NCW MKB Noord een award beschikbaar. Deze bestaat uit een geldbedrag  van €1000, dat de winnaar kan gebruiken als startkapitaal voor zijn of haar onderneming. Het projectteam van Ondernemer Coacht Ondernemer is als partner betrokken bij de OAG en draagt zorg voor de jurering van de student-ondernemers op de slotavond van de Ondernemersaward.