'Ik gun iedere ondernemer een goede coach'

Zoals velen van jullie waarschijnlijk weten ben ik ambassadeur van het project Ondernemer Coacht Ondernemer, een initiatief van ING, de provincie Fryslan en VNO-NCW Noord. Ik ben daar op twee manieren bij betrokken en via deze manier wil ik dat delen. Ik vind namelijk dat iedere ondernemer de kans moet krijgen om zich te kunnen laten coachen rondom lastige, inspirerende of uitdagende vragen.

OCO biedt startende en ervaren ondernemers in Noord-Nederland de kans om met een collega-ondernemer te sparren en ik ben ambassadeur geworden omdat ik geloof in elkaar motiveren en daarin hulp durven te vragen.

Ik wil daar ook echt iets aan bijdragen. Daarom ben ik óók matchmaker voor dit project. In mijn rol is luister ik naar het verhaal van de ondernemer om zo de juiste match te kunnen maken met één van de ondernemende coaches. Tijdens het traject blijf ik aan de zijlijn betrokken en evalueer met zowel de ondernemer als coach of alles nog naar volle tevredenheid verloopt.

Ik heb gemerkt dat in dit soort vertrouwelijke gesprekken elke ondernemer durft aan te geven dat ze een uitdaging hebben in het ondernemen. Door dit mooie project kunnen we met elkaar een omgeving creëren waarin we elkaar motiveren en enthousiasmeren. Welke ondernemer wil dit nu niet? 

Voor de zomer hadden we een prachtig moment: de 100ste match voor OCO. Met deze ondernemer had ik een inspirerend gesprek waarin hij aangaf  te willen starten met OCO. Dat later bleek dat dit het 100e match gesprek bleek te zijn was voor mij ook een leuke bijkomstigheid. Samen met onder andere gedeputeerde Sander de Rouwe hebben we de ondernemer in het zonnetje gezet.

Dat ik me zo betrokken voel bij Ondernemer Coacht Ondernemer komt ook omdat ik zelf gecoacht ben toen mijn onderneming te snel groeide. Ik heb daar toen en nu nog steeds veel profijt van en dat gun ik iedere ondernemer. Als je hier meer over wil weten, kun je me altijd een berichtje sturen.

Irene de Groot