'De gesprekken met mijn coach hebben me veel gebracht'

De waan van de dag ontneemt je vaak de tijd om na te denken over de toekomst van je bedrijf én de toekomst van jezelf als ondernemer. Ook ik heb hier mee geworsteld en ik zie om me heen dat andere ondernemers dat ook zo ervaren.

Als ambassadeur van Ondernemer Coacht Ondernemer probeer ik elke gelegenheid aan te grijpen om ondernemers bewust te maken van de noodzaak om zich te laten coachen – juist ook als het goed gaat met je bedrijf. Als commissaris van SC Heerenveen wil ik nog wel eens de vergelijking met het voetbal maken: waarom moet elke sterspeler elke dag getraind en gecoacht worden? Om in vorm te blijven, beter te worden en nieuwe dingen te leren.

Dat zou ook zo moeten zijn voor ondernemers, maar daar zijn we ons vaak niet van bewust. Ik sprak een keer met een ondernemer over Ondernemer Coacht Ondernemer en al na een paar minuten zei hij het een goed initiatief te vinden. Hij kende wel een paar collega-ondernemers die een coach konden gebruiken. Vervolgens kregen we een gesprek van een paar uur en zo aan het einde gaf hij aan: misschien moet ik zelf wel een coach..'

Ik raad het iedereen aan: een goede kennis was jarenlang mijn ‘spiegel’. Nu ik daarop terug kijk, kan ik zeggen dat hij mijn coach was en dat onze gesprekken me heel veel hebben gebracht. Wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje.

 

Gerard Kremer