‘Neem tijd om in de spiegel te kijken’

Elke ondernemer - hoe succesvol ook - heeft zijn of haar vragen of onzekerheden. Neem de tijd om in de spiegel te kijken en bij jezelf stil te staan of je op de goede weg bent. Vaak zijn er meerdere wegen om je doel te bereiken of om zaken anders te doen. Iedereen kan een coach gebruiken!

Als ik terugdenk aan mijn begintijd als zelfstandig ondernemer (zeker ook aan latere perioden) zou ik graag een coach hebben gehad. Toen ik met mijn bedrijf startte in 1998 was het helemaal niet zo gebruikelijk om gecoached te worden. Ik vind het dan ook belangrijk dat de mogelijke drempel om een coach in te schakelen weggenomen wordt. Ik zou het alle ondernemers, zowel startende als gevestigde, gunnen en zelfs willen aanraden. Het verbreedt je inzichten waardoor je kunt leren en groeien als ondernemer.

Om die reden ben ik 1 van de 5 matchmakers voor het project Ondernemer Coacht Ondernemer. Vanuit mijn rol als intermediair neem ik contact op met de ondernemer die graag gecoached wil worden.  Ik breng in kaart wat hij of zij voor coachingsvragen heeft en welke wensen en verwachtingen er zijn ten aanzien van het coachtraject. Vanuit de coachpoule benader ik de meest passende ondernemerscoach qua persoonlijkheid, kennis/ervaring en introduceer de ondernemer met een korte toelichting.

Er vindt dan een kennismaking plaats tussen de ondernemer en de coach waarbij beide partijen kunnen aftasten of er voldoende grond en vertrouwen is om het traject met elkaar aan te gaan. Het is prachtig om te zien dat er bij een juiste match tussen ondernemer en coach hele mooie dingen kunnen ontstaan, dat er stappen worden genomen en dat er doelstellingen worden gerealiseerd.

Kortom, ik ben heel enthousiast over dit mooie project en vind het leuk om ondernemers te helpen groeien.


Clarice Rozema