‘Mijn coaching was een ontzettend waardevolle ervaring die cruciaal is geweest’

Ik ben ervan overtuigd dat met het project ‘Ondernemer Coacht Ondernemer’ ondernemers verder worden geholpen. Soms met concreet advies, soms door het stellen van de juiste vragen, soms door het ‘afpellen’ van vastgeroeste patronen.

Als ambassadeur van dit project geef ik uitleg over het nut en de werkwijze van OCO – vaak is dat het zetje dat nodig is om in gesprek te gaan met een coach. Uit mijn ervaringen tot nu toe blijkt dat ondernemers altijd wel worstelen met een vraag.
Vragen over strategie,  vragen over de eigen rol, de teamsamenstelling, product/marktcombinaties, onzekerheid over het al dan niet zetten van de volgende stap, noem maar op. Doordat er een breed scala aan coaches is aangesloten bij OCO lukt het meestal wel een juiste match te maken, of dat nu de behoefte aan een spiegel, advocaat van de duivel, luisterend oor of aanjager is.  

Ik vind het prachtig om ondernemers op deze manier verder te helpen. Het zijn altijd inspirerende gesprekken. Zelf heb ik ook goede ervaringen met coaches. De eerste was een coach die heeft geholpen om de opvolging binnen ons familiebedrijf in goede banen te leiden. Dat was weliswaar  begin jaren negentig, maar het was een ontzettend waardevolle ervaring die cruciaal is geweest. Zowel zakelijk als privé. Dat gun ik iedereen.

 

Robert van de Leur