‘Ik merk dat ik het ambassadeurschap overal met me mee draag’

Zoals sommigen misschien wel weten, ben ik ambassadeur van Ondernemer Coacht Ondernemer. OCO is uniek in z’n opzet doordat ondernemers leren van de kennis en ervaring van andere ondernemers. Ze laten zien dat ‘succesvol zijn’ te maken heeft met het geloof in de eigen kracht van de ondernemer en de onderneming. 

Door de voorzitter van MKB Noord, Gerard Kremer, werd ik gevraagd om ambassadeur te worden van Ondernemer Coacht Ondernemer in Drenthe, nadat ik zeven jaar actief ben geweest als vicevoorzitter van MKB Noord en netwerkvoorzitter in Drenthe. Ik heb er niet lang over na hoeven denken. Ik heb er niet lang over na hoeven denken.

Het ambassadeurschap vind ik fantastisch om te doen en ik merk dat ik dat ambassadeurschap overal met me mee draag. Tot aan de kappersstoel toe. Onlangs zat ik namelijk in Emmen in de kappersstoel bij een ondernemer die zojuist een verhuizing met z'n bedrijf achter de rug had. Ik vroeg hem hoe het ging en uit het gesprek bleek dat hij toch met praktische vragen zat. We hadden een leuk gesprek en ik vertelde hem over het project Ondernemer Coacht Ondernemer.

Nadat ik keurig geknipt ben, heb ik hem bij het afrekenen een visitekaartje van OCO gegeven. Kort daarop vernam ik dat hij inderdaad contact had gezocht en nu in het coachingstraject zit.

Dat geeft mij, als ambassadeur, voldoening. Ik vind het mooi dat ik op die manier kan bijdragen aan het succes van mijn eigen kapper en van andere ondernemers in Drenthe. Inmiddels ben ik toe aan een nieuwe knipbeurt en ik ben heel benieuwd naar zijn ervaringen en of hij naar aanleiding van het coachingstraject inmiddels concrete veranderingen heeft doorgevoerd. Natuurlijk zal ik dat opnieuw met jullie delen. En mochten jullie vragen hebben over Ondernemer Coacht Ondernemer? Ik ben er om ze te beantwoorden.

 

Erwin Weggemans