“Die kale knakker blijkt een sympathieke slimmerik”

Ondernemer coacht ondernemer door Merel Bus, sportschool Sportief90

Een kale, net geklede man stapt onze sportschool binnen. Even, niet langer dan de duur van een eerste indruk, voel ik twijfel. Deze kale, net geklede man voldeed exact aan mijn grootste angst om gecoacht te worden door een gladde zakenman. Blijkbaar verwarde ik een gladde schedel met gladde zaken. 

Ik schonk twee koppen thee in en in amper 3 minuten hadden we het over zijn hardloop- en mijn wielertrainingen, voeding en meer waar we beide interesse voor hebben. Mijn coach bleek een sympathieke slimmerik met ervaring waar ik slechts u tegen kan zeggen.

Het prettige vind ik dat zowel op inter-persoonlijk vlak en op zakelijk vlak mijn coach goed bij mij als persoon past. Ik ben een vakvrouw met passie voor mijn werk. In mijn branche, de fitnessbranche, heb ik niet de illusie groot geld te verdienen. Natuurlijk het kan, maar in de grimmige markt zoals die zich nu voordoet, ben ik tevreden met een gezond bedrijf.

Het spanningsveld tussen bovenstaande twee gegevens: vakvrouw in een grimmige markt, is ook waarin mijn coach mij ondersteunt. Ik weet goed wat mijn kwaliteiten zijn en weet gelukkig ook waar ik die extra ondersteuning goed kan gebruiken.

Zo vind ik het in het algemeen erg lastig om mensen teleur te stellen. Ik weet dat je, zeker als ondernemer, dat niet kan voorkomen. Zo sta ik op dit moment bijvoorbeeld met mijn sportschool voor een strategische uitdaging ivm die overvolle markt die ik beschreef. Een klein beetje achtergrond informatie. De fitness markt was onder te verdelen in drie prijssegmenten: hoogsegment (oa. luxe welness-centra en gespecialiseerde studio’s), middensegment (goede begeleiding tegen een middelmatige prijs) en laagsegment (gekenmerkt door de low-budget-ketens). Het middensegment is onzeker, daarom ga ik met Sportief90 mijn strategie herzien. Welke strategie ik ook kies, ik zal mensen teleur moeten stellen omwille van een gezonde toekomst van mijn bedrijf. Mijn coach heeft mij als vakvrouw geleerd in dit proces nog meer naar het groter geheel te kijken en mezelf áltijd de vraag te stellen “Wat kost het en wat levert het op?”. Naast wat het mij bedrijfsmatig heeft opgeleverd, heeft het mij ook persoonlijk veel opgeleverd. Als ondernemer ben ik zekerder van mijn zaak en daarmee bied ik mijn sportschool ook meer zekerheid voor de toekomst.

Klinkt bijna alsof ik toch die ‘kale knakker’ heb getroffen? Zeker niet. Onze eerste kop thee gaat op aan het delen van onze persoonlijke trainingen en leven. Vanaf de tweede kop thee gaan we dieper op de zaken in, maar altijd vanuit een hart dat het beste wil voor mij, mijn bedrijf, de sport én mensen om mij heen. Ik kan niet anders zeggen dat ik hartstikke blij ben te mogen leren van de ervaringen van zo’n sympathieke slimmerik.