Ervaringen

Waarom Ondernemer Coacht Ondernemer? 

Ondernemen is topsport! En een topsporter kan niet zonder een coach. Iemand die je helpt om nog beter te worden, een sparringpartner en een klankbord. Ondernemer Coacht Ondernemer biedt zowel startende als ervaren ondernemers de kans om 1 op 1 en in alle vertrouwelijkheid te sparren met een ervaren en gescreende collega-ondernemer.

 

Robert Wielinga en Remi Oosterveld

Remi Oosterveld is, samen met zijn broers, eigenaar van recreatiecentrum De Eikenhof in Paaslo. De zaken gaan goed, maar toch zien ze genoeg redenen om in gesprek te gaan met een coach van Ondernemer Coacht Ondernemer. Coach Robert Wielinga houdt hen een spiegel voor en laat de broers op een andere manier naar hun onderneming kijken. Dit biedt nieuwe kansen en nog meer plezier in het ondernemen.

Tonny Overdiep en Sigrid Heeres

Tonny Overdiep, eigenaar van De Taart van Tonny, had de wens om een tweede zaak te openen en ging naar ING voor financiering. Daar wezen ze hem op Ondernemer Coacht Ondernemer. Via dit project werd hij gekoppeld aan zijn coach Sigrid Heeres, eigenaar van onder meer restaurant 't Korensant Verhildersum. Het bleek een gouden greep: een coach bleek uiteindelijk veel waardevoller voor Tonny dan financiering. Z'n tweede vestiging is inmiddels geopend. 

Aaldrik Haijer en Cathalijne Elings

Aaldrik Haijer van Water & Energy Solutions kreeg in 2014 als winnaar van de Jonge Ondernemers Prijs in Groningen een coach aangeboden. Zijn bedrijf was al succesvol en er was geen directe noodzaak voor een coach. Toch hebben de gesprekken met Cathalijne Elings hem veel opgeleverd. De juiste klik tussen coach en ondernemer is volgens Aaldrik en Cathalijne bepalend voor het succes. 

Johannes Osinga en Nina Beswerda

Johannes Osinga en Nina Beswerda zijn beide ondernemer en coach voor Ondernemer Coacht Ondernemer. Waarom doen zij mee aan dit project? En hoe coachen zij andere ondernemers?

Gerard Kremer en Gert-Jan Winkeler

Waarom zijn VNO-NCW Noord en ING met Ondernemer Coacht Ondernemer gestart? De initiatiefnemers Gerard Kremer (voorzitter MKB-Noord) en Gert-Jan Winkeler (ING, rayondirecteur MKB Friesland) vertellen er alles over in deze video. Wanneer kun je meedoen en wat heb je aan een coach? Hoe werkt Ondernemer Coacht Ondernemer en hoe zorgen wij ervoor dat je met de juist coach aan tafel zit?